Idag bestämde jag mig för att bjuda på fika på jobbet i morgon. Det har varit en tuff vecka på jobb efter helgdagarna och jag tycker att vi är väl värda lite gotta. Mina solrutor brukar vara väldigt uppskattade och vad passar väl bättre så här på vårkanten när solen tittar fram och värmer så gott. Receptet har jag fick jag av min kära sambo och har bakats ganska ofta till både fest, kalas eller bara till en gofika. Super när min härligt stora familj träffas och vi blir många. Gillas av både stora och små 🙂
Garanterat fri från fullkorn 🙂
Ingredienser till en långpanna:
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2,5 dl ljummet vatten
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 äggulor
- 4 msk vaniljsocker
Kokos att strö på toppen
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner blandningen i äggsmeten lite snabbt och tillsätt sedan ljumma vattnet
Häll smeten i en smörad och bröad långpanna och grädda i ugn ca 15-20 min på 175 grader
Tag ut kakan ut ugnen och låt den svalna
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull på spisen. Vispa hela tiden och inte på för hög värme
Låt glasyren svalna och stelna till lite. Den får inte vara för rinnig utan gärna en aning trögflytande
Bred ut glasyren på kakan och strö på kokos
Nu brukar jag kyla kakan lite för att glasyren ska stelna till. Den blir perfekt att avnjuta i morgon
//Isa