En väldigt välsmakande müsli till en skön helgfrukost när familjen är samlad runt köksbordet, eller när man helst vill :).
Ingredienser till en långpanna:
- 7 dl fiberhavregryn (alt. Glutenfria havregryn)
- 2 dl kokosflingor
- 3 dl solrosfrön
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl grovt hackad sötmandel
- 2 dl grovt hackade hasselnötter
- 1 dl hela linfrön
- ½ tsk salt
- ½ dl rapsolja
- 1 ½ dl vatten
- 1 dl flytande blomsterhonung
För lite mer smak/variation om så önskas kan man
även tillsätta 3 tsk malen kanel och 2 tsk malen kardemumma.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda alla ingredienser i en bunke och häll upp i en långpanna.
Rosta i nedre delen av ungen tills den känns torr och har fått en fin färg.
Viktigt att röra om ofta och lämna inte ungen obevakad för det bränns vid väldigt snabbt i slutskedet.
Tar ca 20 min, ibland lite längre.
Låt det svalna och häll upp i en tätslutande burk.
Vill man kan man tillsätta torkad frukt eller torkade bär i müslin. Jag har valt att inte göra det då jag har gärna färsk kiwi och lite frusna bär till min yoghurt och kvarg blandning (naturell såklart).
// Isa