Laxburgare

Till kvällsmat idag blev det laxburgare med zucciniplättar och / eller kokta småpotatis. Jag verkligen tokälskar dessa laxburgare. Enkelt att göra och smakar underbart. Perfekta även till barn och vuxna som har lite svårt att tycka om fisk. Dessa burgare brukar gå hem även där.

Ingredienser till 4 pers:

  • 600 g skinnfri lax
  • 1 gul finhackad lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm citronpeppar

Gör så här:

Dela laxen i mindre delar och kör sedan bitarna i matberedare. Mixa inte för länge så det blir mosigt, låt det gärna vara lite småbitar kvar, det blir godare så.

Blanda laxfärsen med den finhackade löken, äggen och kryddorna.

Hetta upp en stekpanna, smält lite smör. Forma små biffar av laxsmeten  rakt ner i pannan och stek på medelvärme några minuter per sida. De ska bli fasta i formen. Det blir ca 8 små burgare eller 4 stora.

Laxburgare och zucciniplättar

Servera med någon god sås och en sallad . Idag tog jag Väggas färdiga laxsås, den är underbar till lax. Vi hade även zucciniplättar och kokt potatis till dem som det önskade.

Tips är att även servera dessa laxburgare som ett alternativ till hamburgare :).

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *