Jag älskar brysselkål. Man kan hitta på mycket kul och gott med denna näringsrika grönsak.
Detta recept hittade jag på ”Mitt Kök” i julas och hade planerat att ha det på vår julbord med det blev aldrig av då. Nu har vi testat det och det blev en succé.
Ingredienser:
- 500 g brysselkål
- 25 g smör
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 msk skånsk grovkornig senap
- flingsalt
- nymald peppar
- 1 liten rödlök
- 1/2 dl hackade hasselnötter
- 1 granatäpple
Gör så här:
- Ansa brysselkålen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Känn med en provsticka, det är viktigt att den inte blir överkokt.
- Låt brysselkålen rinna av.
- Smält smöret i en stekpanna. Häll på grädden när smöret puttrar men fortfarande är ljust. Koka ihop på svag värme, 3-5 minuter.
- Blanda i senap och smaka av med salt och peppar. Vänd ner brysselkålen.
-
Häll upp i en skål och strö över hackad rödlök, nötter och granatäppelkärnor.
Serveras som tillbehör när man tycker det passar eller som ersättning till pasta, ris eller potatis.
//Isa