Härliga fredag är här. Skön känsla att komma hem på eftermiddagen och veta att man har en helt orörd helg framför sig. Ikväll är det bara jag och Joakim. Felicia är på simhoppstävlingen Gamma Cup i Stockholm, men inte som tävlande denna gång utan som domare och tränare. Ovant men spännande för henne att vara på”andra sida”.
Rickard är på väg till Nässjö och sin små prinsessor Elsa och Stina.
Innan kvällen och Let’s Dance passade jag på att baka lite. Dags att fylla på brödförrådet lite.
Oopsies blev det idag. Min oopsies variant. Det är ett helt ok alternativ till vitt bröd. Ganska användbara med lite fantasi 🙂
Man skulle kunna beskriva dem som fluffiga tekakor.
Ingredienser till 6 st:
Basreceptet:
- 3 ägg
- 1 dl färskost, typ philadelphia
- 1 nypa salt
Mina tillägg som alla kan uteslutas:
- 1 dl riven ost
- 1/2 msk fiberhusk (se nedan)
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk krossasde linfrön
- 1 nypa salt
- några droppar vinäger (lättare att få en hårt vispad äggvita)
Oopsies kan varieras genom att smaksätta med riven ost, kardemumma, vanilj eller olika örtkryddor.
Gör så här:
Separera gulan får vitan.
Vispa vitan stenhårt tillsammans med några droppar vinäger och salt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan åker ut.
Vispa äggulorna tillsammans med färskosten och tillsätt den rivna osten.
Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i vitan.
Blanda sist försiktigt ner ostblandningen äggvitan och rör om.
Klicka ut 6 oopsis på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut lite med en slickepott.
Grädda i ugn ca 25-30 min, tag ut och låt svalna.
Jag gjorde en större sats och fick ut 18 st, 3 plåtar. Går alldeles utmärkt att frysa. Jag lägger lite smörpapper i mellan bröden vid förvaring både i kyl och frys då dessa bröden har en tendens att klippa ihop annars.
Fyll med en massa gott pålägg 🙂
//Isa