Söndagskvällen är här och helgen är snart slut. Det blev efterlängtade längdskidor i Nässjö hela lördagen. Fina spår och fint väder, så ljuvligt :). Ganska öm i ljumskarna idag så det fick bli en långpromenad i solskenet, sedan lite matfix hemma.
Kesokaka till veckan. Detta receptet har min väninna Maria delat med sig av. Det blir ca 8 port och är perfekt att ha i kylen i veckan. Kan ätas varm eller kall. Jag äter den gärna kall tillsammans med lite frysta hallon, kiwi och kanel. Till frukost eller mellis.
- Ingredienser:
- 2 dl äggvita (finns på 1 liters flaska i de flesta affärer)
- 2 ägg
- 800 g keso
- 1 tsk stevia strö
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 50 g hackad eller flagad mandel
- några droppar bittermandel essens
- några droppar vitvinsvinäger (till äggvitan)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader och smörj en ugnsform med kokosolja. Jag använder en rostfri form med hög kant inköp på Ikea. Tror att den har måtten 30×20.
Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt ett par droppar vitvinsvinäger så går det lite snabbare.
Vispa äggen i en annan bunke och blanda sedan ner alla övriga ingredienser. Vänd sist ner den hårt vispade äggvitan.
Rör tills det är en jämn fin smet och häll upp i den smorda formen.
Baka i ugn 1 timme och 30 min.
Ställ i kyl över natten. Den blir godast att äta när den har fått stå till sig lite. Ta sedan fram och lägg över i plastburkar för smidigare förvaring i kyl.
// Isa
Ler när jag läser att äggvitan finns i 1 liters flaska i de flesta affärer 🙂
Haha…har helt missat det. Ska bli skoj o följa din blogg.
Jag har lagt till ett foto på flaskan bara för din skull :). Hoppas du hittar något du gillar!